Svijet

Ubica iz kina mentalno bolestan

Ubica iz kina mentalno bolestan
Ubica iz kina mentalno bolestan

VAŠINGTON - Muškarac optužen za masakr u kinu u američkoj državi Kolorado je mentalno bolestan, saopštili su njegovi advokati.

Ova tvrdnja objavljena je tokom sudskog saslušanja o zahtjevu američkih medija da se poveća dostupnost informacija o slučaju koji se vodi protiv Džejmsa Holmsa.

Njegovi advokati tvrde da im je potrebno još vremena i informacija od tužilaštva da sačine potpunu procjenu njegovog stanja, preneo je BBC.

Holms, 24-ogodišnji bivši student, bio je prisutan na saslušanju, ali je izgledao konfuzno, kao u i prethodnim pojavljivanjima pred sudom.

"Ne možemo da počeno procjenjivanje prirode i dubine Holmsove mentalne bolesti dok ne dobijemo sve informacije", izjavio je advokat odbrane Danijel King.

On je dodao da tužilaštvo raspolaže policijskim izvještajima, ali ne i bilo kakvim fotografijama, snimcima ili svjedočenjima stručnjaka. Tužilaštvo navodi da policija još obavlja razgovore sa svjedocima i dovršava svoje izvještaje.

Dvanaest osoba je ubijeno, a 58 ranjeno u napadu 20. jula na ponoćnoj projekciji novog filma o "Betmenu" u predgrađu Denvera.

Više od 20 medijskih kuća zatražilo je od sudije Vilijama Silvestra da otpečati dokumente o ovom slučaju, ali se tome protive i tužilaštvo i odbrana.

Prema sudskoj odluci, Univerzitet Kolorada, na kojem je Holms u vrijeme napada bio u procesu napuštanja studija neurologije, nema pravo da objavljuje informacije o njemu.

Tužilaštvo navodi da bi javno objavljivanje informacija ugrozilo istragu, a Holmsovi advokati da bi narušilo njegovo pravo da dobije pošteno suđenje.

Predstavnici medija smatraju da bi sudski dokumenti, među kojima su nalozi, lista dokaza i policijski razgovori sa svjedocima, bili važan izvor informacija za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije