Svijet

Ukrajinski komandant: Neprijatelj postigao izvjestan taktički uspjeh

Ukrajinski komandant: Neprijatelj postigao izvjestan taktički uspjeh
Foto: Pixnio | Ukrajinski komandant: Neprijatelj postigao izvjestan taktički uspjeh

​KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska se "povukla na nove položaje na najmanje tri mjesta duž linije fronta", rekao je danas vrhovni zapovednik Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska vojska stalno napreduje na istoku, a žarište borbi je u blizini grada Časiv Jar i sjeverozapadno od Avdejevke, koji su ruske snage zauzele u februaru.

Oleksandar Sirski je u Telegramu rekao da je njegova vojska zauzela nove položaje zapadno od sela Berdiči i Semenivka, oba sjeverno od Avdejevke.

"Neprijatelj je postigao izvjestan taktički uspjeh u tim oblastima, ali nije mogao da ostvari operativne prednosti", rekao je on.

Sirski je dodao da se nedavno odmorne ukrajinske brigade rotiraju u tim oblastima kako bi zamijenile jedinice koje su pretrpjele gubitke.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njegove snage zauzele selo Novobahmutivka kod Berdičija, ali ukrajinska vojska to još nije komentarisala.

Ukrajina trenutno čeka dugo očekivanu pošiljku američke vojne pomoći za koju zvaničnici kažu da je ključna za odupiranje dvogodišnjoj ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije