Svijet

Upotreba vojske - zločinačka odluka

Upotreba vojske - zločinačka odluka
Upotreba vojske - zločinačka odluka

MOSKVA - Osnovni uslov za rješenje aktuelne krize u Ukrajini je zaustavljanje nezakonitih akcija Kijeva, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Smatramo da je glavni uslov za rješenje krize u Ukrajini zaustavljanje nezakonitih akcija kijevskih vlasti, koje moraju da uvide svoju odgovornost za sve što je napisano u Kijevu 21. februara i Ženevi 17. aprila. Jasno je napisano da ne smije da bude nasilja", rekao je Lavrov.

On je dodao da je upotreba vojske, uz podršku radikalnih nacionalista, apsolutno neprihvatljiv oblik nasilja i zločinačka odluka, prenio je Itar-tas.

"U sporazumu se jasno navodi potreba razoružanja nacionalista i poziva na borbu protiv terorizma, vjerske netolerancije i antisemitizma, kao i na početak sveuključujućeg dijaloga. Ništa od toga nije se dogodilo", rekao je Lavrov.

On je dodao da Kijev mora da načini prvi korak ka nacionalnom pomirenju i apelovao na SAD da iskoriste svoj uticaj i prisile kijevske vlasti da preuzmu odgovornost za aktuelne događaje u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije