Svijet

Više od 500 potencijalnih napadača u Njemačkoj

Više od 500 potencijalnih napadača u Njemačkoj
Više od 500 potencijalnih napadača u Njemačkoj

BERLIN - Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer upozorio je danas da se u Njemačkoj nalazi više od 500 islamističkih ekstremista koji bi mogli da izvedu napade, bilo kao pojedinci, bilo kao članovi nekih grupa.

"Trenutno se u Njemačkoj nalazi najmanje 520 potencijalnih napadača", rekao je on u intervjuu za "Bild" upozorivši da je taj broj viši nego ikad.

Još 360 "relevantnih" osoba je poznato policiji zbog neposredne bliskosti sa potencijalnim napadačima, precizirao je De Mezijer.

"Teroristička prijetnja sada potiče od stranih udarnih timova kao i od fanatičnih usamljenih vukova u Njemačkoj", naveo je on u intervjuu uoči 15. godisnjice napada 11. septembra u SAD koji su dijelom koordinisani iz Njemačke.

Prema njegovim riječima, udarni timovi tajno su prokrijumčareni u Evropu i pripremaju svoje akcije neprimjetno, kao što je bio slučaj sa napadima u Parizu i Briselu, prenosi Rojters.

"Međutim, još je teže otkriti fanatične usamljene vukove. Nažalost, postoji realna i prisutna opasnost od obije te pretnje", naglasio je njemački ministar.

On je rekao da bezbjednosne vlasti čine sve što je moguće da primjete "potencijalne teroriste" napominjući da je ove godine bilo više istraga i hapšenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije