Svijet

Zastrašujuća poruka ID: Naši siročići proliće krv Obami i Putinu

Zastrašujuća poruka ID: Naši siročići proliće krv Obami i Putinu
Zastrašujuća poruka ID: Naši siročići proliće krv Obami i Putinu

Raka - Islamska država je posredstvom svog medijskog servisa "Al Hajat" objavila novi video snimak na kojem je prikazan marš deset "lavića Kalifata" u uniformama.

To su dječaci koji nisu stariji od 12 godina, a za koje džihadisti tvrde da su siročići željni osvete.

Britanski mediji navode da su djeca prikazana kako prolaze kroz razrušeni grad i dodaju da je zastrašujuća islamska pjesma na francuskom koji pjeva dječak jasno usmjerena ka zapadnom svijetu.

U video klipu nazvanom "Krv za krv" sva djeca su naoružana automatskim puškama, a tokom snimka iskaču slike američkog predsjednika Baraka Obame, predsjednika Rusije Vladimira Putina, francuskog predsjednika Fransoa Olanda i sirijskog lidera Bašara al Asada, kao ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova i državnog sekretara SAD Džona Kerija.

"Naši ratnici su svuda, spremni da se žrtvuju. Pazite se, naših siročića je sve više. Oni svoju žeđ utoljuju u bijesnoj osveti", glasi završni dio pjesme.

Među djecom su barem dvojica dječaka bijele puti, koji zajedno sa drugima sjede skrštenih nogu u krugu u pustinji. Uz djecu koja su naoružana prikazan je i odrasli borac Islamske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije