Analize

Hrvatska ekonomija 10. u svijetu, gledano s dna liste

Hrvatska ekonomija 10. u svijetu, gledano s dna liste
Hrvatska ekonomija 10. u svijetu, gledano s dna liste

Prema istraživanju britanskog "The Economista", Hrvatska se nalazi na Top 10 listi zemalja koje imaju najgoru ekonomiju u 2014.

Informacija se još nije našla u štampanom izdanju, ali ju je na svom Twitter profilu objavio Robert Alan Vord glavni urednik "Intelligence Unita", konsultantskog odjeljenja "The Economista", prenosi Index.hr.

"Fiskalna štednja, visoka nezaposlenost, spoljnji dug, krediti, slaba konkurentnost koči rast. Oporavak od 2015. godine", odgovorio je Vord na svom Twitter profilu na pitanje kako se i zašto Hrvatska našla u društvu Kipra, Ukrajine, Portorika, Libije, Srednjofričke Republike, Venecuele, Gvineje, Argentine i Barbadosa.

Ministar finansija Slavko Linić nalazi se u SAD-u, gdje  sudjeluje na proljetnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Po njegovim izjavama, čini se da su ondje svi puni hvale za Hrvatsku i njenu ekonomiju.

Linić je tako naglasio da su vladin projekat predstečajnih nagodbi prepoznali u Evropi, Svjetskoj banci i MMF-u, a samo "neodgovorni" pojedinci u državi koče velike uspjehe. 

"I Svjetska banka i MMF zadovoljni su reformama koje provodi Vlada", poručio je Linić iz SAD-a.

Ekonomski stručnjaci i analitičari, ovog puta strani, očito se ne slažu s Linićevim (samo)hvalama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije