Analize

Ugovore potpisalo manje od trećine potrošača

Ugovore potpisalo manje od trećine potrošača
Ugovore potpisalo manje od trećine potrošača

PRIJEDOR - "Elektrodistribucija" Prijedor zaključila je ugovore o snabdijevanju sa 11.876 potrošača, podaci su ovog preduzeća.

"Ugovore je potpisalo 11.380 domaćinstava i 496 pravnih lica u Prijedoru gdje ukupno imamo 37.495 korisnika", rečeno je danas u "Elektrodistribuciji" Prijedor.

Dodaju da nemaju informaciju da li će rok za potpisivanje ugovora s potrošačima, koji je istekao 31. decembra 2014, iznova biti produžavan i da tu informaciju iz svoje centrale očekuju poslije januarskih praznika.

Sadržaj ugovora proističe iz Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom koje je Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske donijela u avgustu 2012, a Zakon o obligacionim odnosima omogućava komunalnim preduzećima da korisnicima ponude jednostrane, tipske ugovore.

"Elektrokrajina" Banjaluka od početka 2013. poziva sva pravna i fizička lica da zaključe ugovore sa nadležnim elektrodistribucijama, uz napomenu da odbijanje zaključenja ugovora za posljedicu ima obustavu isporuke električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije