Analize

Za 50 radnih mjesta samo se četvoro prijavilo

Za 50 radnih mjesta samo se četvoro prijavilo
Za 50 radnih mjesta samo se četvoro prijavilo

Hrvatska kompanija "Mlinar" objavila je oglas za 50 radnih mjesta u vidu stalnog zaposlenja, ali su na konkurs stigle samo četiri prijave.

Mediji prenose da ovo zaista djeluje kao svojevrsna naučna fantastika u trenucima kada je nezaposlenost u Hrvatskoj narasla na 20 odsto, i kada su vijesti o dijeljenju otkaza po firmama svakodnevica, dok one o zapošljavanju spadaju pod rubriku "vjerovali ili ne".

Kako piše "Glas Slavonije", u tom je listu prije desetak dana objavljen oglas da firma "Mlinar" traži više izvršilaca u svojim pogonima i prodavaonicama u Zagrebu, Poreču, Rovinju i Puli. Ovo je firma koja je lider u pekarskoj industriji na teritoriji Hrvatske i ima renome, pa je i njena ponuda trebalo da bude shvaćena ozbiljno.

Međutim, umjesto "tuče" za rijetka radna mjesta koja se nude, uslijedio je hladan tuš. Na oglas su pristigle svega četiri prijave. "Ponudili smo 50 radnih mjesta, bar 30 u Zagrebu i 20 na području Istre. Ponavljam, riječ je o stalnom, a ne sezonskom zaposlenju. Umjesto toga dobili smo samo nekoliko prijava", rekao je za "Glas Slavonije" Mato Škojo, predsjednik Uprave "Mlinara".

U ponudi nisu bila samo radna mjesta prodavača u maloprodajama, već i atraktivna mjesta kao što su rukovodilac industrijske pekare u Poreču, te mjesta šefova skladišta i transporta. U ponudi su i radna mjesta rukovodilaca prodavnica u Zagrebu, Rovinju, Poreču i Puli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije