Privreda

Biće isplaćeni svi osigurani depoziti

Biće isplaćeni svi osigurani depoziti
Biće isplaćeni svi osigurani depoziti

BANJALUKA - Agencija za osiguranje depozita BiH garantuje da će, i u slučaju oduzimanja dozvole za rad Bobar banci, isplatiti sve osigurane depozite do 50.000 maraka, zajedno s obračunatom kamatom po deponentu.

Potvrdio je to danas Perica Rajčević, direktor Filijale Banjaluka Agencije za osiguranje depozita BiH, koji je naveo da privremeni upravnik Bobar banke, kojeg je imenovala Agencija za bankarstvo RS, dužan da u roku ne dužem od 60 dana predloži neku od mjera iz Zakona o bankama RS.

"Ukoliko predloži mjeru oduzimanja dozvole za rad, Agencija za osiguranje depozita BiH dužna je u skladu sa Zakonom o osiguranju depozita da u roku od 60 dana izvrši sve isplate osiguranih depozita", rekao je Rajčević.

On je naglasio da se sve do dana eventualnog oduzimanja dozvole za rad deponentima obračunava i kamata.

Podsjećamo da je Agencija za bankarstvo RS od četvrtka ujutro uvela prinudnu upravu u Bobar banku, te imenovala Savu Ševaljevića za privremenog upravnika. Kako je objašnjeno, prinudna uprava je uvedena jer poslovanje Bobar banke nije u skladu sa Zakonom o bankama RS i drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Iz tog razloga, sve poslovnice ove banke od četvrtka su zatvorene, a svi računi i depoziti fizičkih i pravnih lica u ovoj banci su blokirani. S tim u vezi, u Bobar banci interventni tim koji je imenovala Agencija za bankarstvo RS vrši kompletan popis imovine i stanja u banci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije