Privreda

Đokić: Poboljšati saradnju RS i Srbije u auto-industriji

Đokić: Poboljšati saradnju RS i Srbije u auto-industriji
Đokić: Poboljšati saradnju RS i Srbije u auto-industriji

BANJALUKA - Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, razgovarao je u Banjaluci s delegacijom Grupe "Zastava vozila" a.d. Kragujevac, koju je predvodio generalni direktor Dragan Srejović, i predstavnicima privrednih društava iz Republike Srpske koja proizvode komponente za automobilsku industriju.

"Vlada Republike Srpske je sebi postavila zadatak da dinamizira poslovne aktivnosti, posebno u sektoru industrijske proizvodnje i sastanak je korak više ka tom cilju" rekao je Đokić dodajući da postoji spremnost poslovnih subjekata iz Republike Srpske i Srbije da poboljšaju saradnju u oblasti auto-industrije.

On je rekao da u Republici Srpskoj postoje proizvodni kapaciteti nastali na bazi nekadašnjih velikih sistema s kojima je "Zastava" sarađivala, koji danas mogu da ponude kvalitetne dijelove za proizvodni program Grupe "Zastava".

"Jačanje saradnje između privrednih društava u oblasti auto-industrije ćemo aktuelizovati na prvoj narednoj zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske", rekao je Đokić.

On je naglasio da će u narednom periodu biti pojačani kontakti predstavnika Ministarstva s privrednim društvima kako bi Vlada mogla pravovremeno intervenisati i donositi adekvatne odluke u pravcu razvoja i jačanja privrede u Republici Srpskoj.

Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Dragan Srejović istakao je da postoji veliki interes i volja za saradnju i da je potrebno da vlade Srbije i Republike Srpske daju snažniju podršku zajedničkom poslovanju.

"Tražeći velike partnere izgubili smo kontakte s mnogim malim i zato smo danas ponovo u Banjaluci, jer želimo da vratimo kooperantsku saradnju i povećamo prodaju 'Zastavinih' vozila u Republici Srpskoj", rekao je Srejović.

Sastanku su prisustvovali direktori "Mipek-auto RS" Banjaluka, "Famos" - fabrika motora Sarajevo a.d. Istočno Sarajevo, "Novi Auto-dijelovi" a.d. Rudo, "Mikroelektronika"a.d. Banjaluka, "Čajavec FSU" a.d. Laktaši, "Letrika" d.o.o. Laktaši, i "Tikt manufaktura" Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije