Privreda

"Elektrokrajina" obnovila radnu mehanizaciju

"Elektrokrajina" obnovila radnu mehanizaciju
"Elektrokrajina" obnovila radnu mehanizaciju

BANJALUKA - Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je i u 2015. godini nastavila s investicijama u obnovu radne mehanizacije preduzeća kroz realizaciju nabavke 21 vozila ukupne vrijednosti od oko 1,3 miliona KM, kazali su u ovom preduzeću.

Tako su radnim jedinicama "Elektrokrajine" danas, u skladu s iskazanim potrebama i prioritetima, raspodijeljena nova vozila i to po jedan traktor John Deere i veliki kamion Iveco Trakker sa dizalicom i prikolicom, zatim po dva Iveco Daily teretna vozila s korpama i dva manja kamiona sa dizalicama i poluprikolicama, te 15 putničkih vozila Hyundai.

Svečanom uručenju ključeva novih vozila prisustvovali su Uprava i Nadzorni odbor "Elektrokrajine", predsjednik Odbora za reviziju, direktor Odjeljenja interne revizije i rukovodioci radnih jedinica preduzeća.

"Zadnjom nabavkom zaokružen je najveći investicioni ciklus u obnovu i modernizaciju voznog parka i radne mehanizacije u višedecenijskoj istoriji 'Elektrokrajine', a koji je započet tokom prošle godine u kojoj su kupljena 62 nova vozila u vrijednosti od 3,34 miliona KM", rekli su iz ovog preduzeća. Kako su istakli, dvije trećine ukupne investicije finansirane su iz vlastitih sredstava preduzeća, a jedna trećina iz kreditnih sredstava.

"Ova značajna investicija je realizovana iz potrebe stvaranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje preduzeća, te u cilju poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih. Nabavkom novih radnih mašina zamijenićemo dotrajala vozila, čija je prosječna starost oko 30 godina, s čime im je odavno istekao radni vijek", izjavila je Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije