Privreda

Elgrad - primjer dobrog poslovanja

Elgrad - primjer dobrog poslovanja
Elgrad - primjer dobrog poslovanja

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je teslićko preduzeće "Elgrad", koje se bavi drvopreradom, pokazatelj kako jedna firma može dobro funkcionisati, ukoliko se dobro vodi i ako se uloži dovoljno napora.

Cvijanovićeva je danas u Tesliću, tokom posjete "Elgradu", rekla novinarima da je uspjeh preduzeća velika zahvalnost Vladi Republike Srpske.

"Elgrad` zapošljava oko 300 radnika, radnicima se isplaćuje plata i izmiruju obaveze prema državi", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je ovo preduzeće izvozno orijentisano i kao takvo uživa podršku Vlade Republike Srpske, kao i druga preduzeća koja su bila kvalifikovana za tu vrstu podrške.

"Imaju svoje tržište u nekoliko evropskih zemalja, kao i u Japanu, a stvorili su i prostor za izvoz na američko tržište", napomenula je Cvijanovićeva.

Vlasnik "Elgrada" Dušan Gajić rekao je da je oko 300 radnika zaposleno u direktnoj proizvodnji, dok je oko stotinu "naslonjeno na poslovanje ovog preduzeća".

"Ove godine očekujemo izvoz proizvoda u iznosu od oko 16.000.000 KM", dodao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije