Privreda

Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka

Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka
Fabrika Unis u Derventi na putu oporavka

DERVENTA - Kapacitet Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente dostigao je 360.000 tona cijevi godišnje sa početnih 40.000 tona, koliko je iznosio 2002. godine, kada je derventsku fabriku preuzeo "Balkan stil".

Direktor preduzeća Mile Georgijevski rekao je Srni da "Unis" trenutno ima 530 zaposlenih i stalno otvorene konkurse za prijem novih radnika, dodajući da je posebno izražena potreba za variocima, metalostrugarima i ostalim profilima radnika iz metaloprerađivačke oblasti.

"Ovih dana potpisali smo ugovor sa Stručnom i tehničkom školom u Derventi o stipendiranju učenika upisanih u ove profile zanimanja. Želimo da stvorimo bazu vlastitih kadrova koji će sutra moći da preuzmu proizvodnju", naveo je Georgijevski.

On ističe da je, stalnim investicijama i osvajanjem novih proizvoda i tržišta, "Unis" uspio da opstane u vremenu evidentne krize.

"Naravno, ima problema u poslovanju, ali nijednog trenutka ti problemi nisu ugrozili opredjeljenje većinskog vlasnika da mijenja pristup i poslovnu strategiju zasnovanu na stalnim investicijama i poboljšanju poslovanja", rekao je Georgijevski.

Osim proizvodnje i plasmana cijevi, "Unis" je postao i ozbiljan proizvođač mehanizama za industriju namještaja. U saradnji za "Simpom", razvijen je mehanizam nove generacije koji se ugrađuje u većinu sofa koje iz Vranja idu put Rusije i Evrope.

U "Unisu" se proizvode i građevinske skele, a veliku šansu menadžment ove fabrike vidi u realizaciji projekta "Južni tok".

"Vrijeme i uslovi u kojima trenutno poslujemo su teži nego ikad, ali `Unis` ide naprijed, poštujući svoju razvojnu strategiju, odgovorno ispunjavajući svoju društveno-socijalnu ulogu", rekao je Georgijevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije