Privreda

Garevac dobija "Banku sjemena"

Garevac dobija "Banku sjemena"
Garevac dobija "Banku sjemena"

BANJALUKA- Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš i predsjednica Fondacije Otvorena kuća - Centar za mir i kulturu dijaloga Slavica Šerić potpisali su ugovor o saradnji i partnerstvu u procesu realizacije projekta izgradnje "Banke sjemena“ u Garevcu kod Modriče.

Čordaš je izrazio zadovoljstvo radom ove fondacije, te istakao da je projekt izgradnje "Banke sjemena“ veoma značajan za sve povratnike u Modriči, ali i cijeloj RS.

Savremen pristup očuvanju i proizvodnji sjemena omogućuje poljoprivrednim proizvođačima bolje rezultate njihovog rada i bolje prinose, a ovo je posebno značajno za veliki broj povratnika koji izvore prihoda ostvaruju upravo kroz poljoprivrednu, ali i stočarsku proizvodnju, čiji uspjeh također zavisi od kvalitetnog prinosa žitarica, saopćeno je danas iz entitetskog resornog ministarstva.

Tokom sastanka razgovarano je o stanju povratka u RS, a predsjednicu Fondacije je interesovalo stanje povrata i obnove imovine, ali i održivosti povratka Hrvata u banjalučkoj regiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije