Privreda

Jeftinije gorivo za poljoprivrednike

Jeftinije gorivo za poljoprivrednike
Jeftinije gorivo za poljoprivrednike

BANJALUKA - Kompanija "Nestro petrol" Banjaluka započela je danas akciju "Nestro agrar" koja će omogućiti kupovinu goriva "evrodizel četiri" po cijenama nižim za pet feninga po litru za 19.000 registrovanih poljoprivrednika u Republici Srpskoj, da bi im bili olakšana sanacija štete izazvane poplavama.

Generalni direktor "Nestro petrola" Vladimir Abakumov rekao je novinarima u Banjaluci da se ova kompanija, kao socijalno odgovorna, trudi da učestvuje u životu građana Republike Srpske.

"Nadam se da će naša akcija pomoći Republici Srpskoj na otklanjanju posljedica poplava, kao i naša donacija od 22.000 litara goriva", istakao je Abakumov.

On je pojasnio da je ova akcija ranije osmišljena i da su negativne posljedice poplava i vanredne situacije ubrzale realizaciju.

Načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Vladislav Trifković istakao je da je ova kompanija brzo odreagovala u vanrednoj situaciji i odobrila pomoć u dizel gorivu za transport pomoći na ugrožena područja.

"Ova pomoć ima i svoje indirektne pozitivne posljedice, jer će mnogi poljoprivrednici u područjima koja nisu poplavljena lakše proizvesti veće količine stočne hrane, što će donekle popraviti ovu tešku situaciju u kojoj smo se našli", istakao je Trifković.

Član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Dragan Janjić rekao je da će ova povoljnija cijena dizela omogućiti da se proizvede više hrane.

"Nestro agrarnu karticu" mogu dobiti poljoprivrednici, privredna društva, zemljoradničke zadruge, preduzetnici i fizička lica koja obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na poljoprivrednom gazdinstvu na bilo kojoj benzinskoj stanici ove kompanije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije