Privreda

"Mlijekoprodukt" ulaže u vrhunski kvalitet

"Mlijekoprodukt" ulaže u vrhunski kvalitet
"Mlijekoprodukt" ulaže u vrhunski kvalitet

BANJALUKA - Kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru "Imlek" sistema, je, zahvaljujući prije svega novim vlasnicima - fondu "Mid Europa Partners" i kompaniji "Moji brendovi", u 2015. godini investirala sedam miliona KM u razvojne projekte.

Kako je navedeno, cilj je podizanje kvaliteta sirovog mlijeka i uvođenje najnovijih tehnologija u proizvodni proces kako bi svojim potrošačima obezbijedila najkvalitetnije, prirodne i zdrave mliječne proizvode.

"Ove investicije su omogućile da brendovi Vitalia, Moja kravica, Balans+ i Natura milk postanu sinonimi za vrhunski kvalitet na cjelokupnom tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda", kaže se u saopštenju.

Pored konstantnog i značajnog ulaganja u kvalitet gotovih proizvoda, dobar dio investicija usmjeren je i u tehnologije koje omogućuju očuvanje životne sredine i održivi razvoj. Od važnijih investicija u ovoj oblasti je instalacija kotla na biomasu, pomoću kojeg će se preći sa upotrebe lož-ulja kao glavnog energenta na čvrsto gorivo.

"Ovim se, pored uštede energije, akcenat stavlja i na stvaranje čistije, zelenije i kvalitetnije budućnosti. Sa aspekta upotrebe energije, 'Mlijekoprodukt' je ovim ulaganjem omogućio korištenje domaćih izvora energije, kao što je drvna masa, koji će se obezbjeđivati iz prirodno obnovljivih resursa", kažu u "Mlijekoproduktu".

Briga za socijalno ugrožene kategorije stanovništva bila je još jedna od značajnih aktivnosti u 2015. godini. Pružena je podrška brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima, a najvažnija podrška je pružena Dječijem domu "Rada Vranješević".

"Mlijekoprodukt" je i za tekuću godinu najavio značajne investicije u razvojne projekte u ukupnom iznosu od više od šest miliona konvertibilnih maraka. Pored planiranih investicija u unapređenje i modernizaciju proizvodne opreme, te proširenje i modernizaciju logističkih kapaciteta, značajan dio investicija planiran je u nabavku savremenih laktofriza i modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama, čime će se osigurati efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane s ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti u proizvodnji sirovog mlijeka", navode u "Mlijekoproduktu".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije