Privreda

OC "Jahorina" prodaje zgradu i zemljište

OC "Jahorina" prodaje zgradu i zemljište
OC "Jahorina" prodaje zgradu i zemljište

BANJALUKA - Uprava Olimpijskog centra "Jahorina" Pale objavila je oglas o javnoj prodaji nepokretnosti putem licitacije, koji se odnosi na dvije parcele ukupne površine oko 1.600 kvadratnih metara.

Početna prodajna cijena nepokretnosti je 700 maraka po kvadratnom metru, a prihod od prodaje planiraju uložiti u unapređenje usluga Centra, dok bi novac dobro došao i za saniranje dugovanja koje ovo preduzeće ima.

Naime, u pitanju su zemljište ispod upravne zgrade sa objektom upravne zgrade površine 356 metara kvadratnih, te zemljište na prostoru nekadašnjih "Trgovki" površine 1.250 kvadrata.

"Početna prodajna cijena za zemljište ispod upravne zgrade s objektom upravne zgrade je 249.200 maraka, a početna cijena zemljišta na prostoru nekadašnjih 'Trgovki' je 875.000 maraka", navedeno je u oglasu. Iz OC "Jahorina" su nam kazali da su u ranijim godinama u više navrata pokušali izvršiti ovu prodaju, ali da nije bilo interesovanja.

"Cilj nam je da, ako prodamo navedenu nepokretnost, sredstva uložimo u unapređenje usluga unutar OC 'Jahorina'", stoji u odgovoru na naša pitanja i dodaje se da ukoliko želi opstati na tržištu, OC "Jahorina" mora u kontinuitetu raditi na unapređenju usluga, te da je dosadašnji investicioni ciklus nedovoljan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije