Privreda

Oglas za prodaju 502 srpska preduzeća

Oglas za prodaju 502 srpska preduzeća
Oglas za prodaju 502 srpska preduzeća

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju Srbije sutra će objaviti javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 srpska preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, a istovremeno će oglas za prodaju biti objavljen i u svjetski uglednom časopisu "Fajnenšnel tajms".

Javni poziv, koji će se odnositi i na preduzeća javnog informisanja i komunikacija, biće objavljen na internet stranici Agencije www.priv.rs.

Agencija za privatizaciju neće objaviti javni poziv za preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, s obzirom na to da su u skladu sa Zakonom o privatizaciji trenutno izuzeti iz postupka privatizacije - saopšteno je na sajtu Agencije.

Zakon o privatizaciji predviđa da privatizacija preostalih društvenih preduzeća i firmi u restrukturisanju bude završena do decembra 2015. godine.

Među ovim preduzećima je 156 preduzeća u restrukturisanju sa oko 55.000 zaposlenih.

Na spisku za privatizaciju su, prema ranijem pisanju štampe, nekadašnji veliki sistemi, kao što su Poljoprivredna korporacija "Beograd", Poljoprivredno-industrijski kombinat "Bečej", FAP-Fabrika automobila "Priboj", Metanolsko-sirćetni kombinat "Kikinda", Azotara "Pančevo", farmaceutska kompanija Galenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije