Privreda

Ove godine više izgrađenih stanova

Ove godine više izgrađenih stanova
Ove godine više izgrađenih stanova

SARAJEVO - Broj završenih stanova u BiH za devet mjeseci ove godine iznosio je 1.561, što je za 8,4 odsto više nego u istom periodu 2013. godine.

Broj nezavršenih stanova na kraju trećeg kvartala je 2.125, što je za 28,8 odsto manje u poređenju sa istim periodom lani, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH. 

Broj izdatih odobrenja za građenje u trećem kvartalu, u odnosu na prosječan broj izdatih odobrenja za građenje u 2013. godini veći je za 4,2 odsto, a u odnosu na isti kvartal 2013. godine veći je za 2,7 odsto.

Broj stanova predviđenih za gradnju u BiH u ovom kvartalu veći je za 35,3 odsto u odnosu na broj predviđenih stanova za gradnju u 2013. godini, a u odnosu na treći kvartal lani, veći je za 30,3 odsto.

Broj izdatih odobrenja za građenje u drugom kvartalu u odnosu na prosječan broj izdatih odobrenja za građenje u 2013. godini manji je za 13,6 odsto, a u odnosu na drugi kvartal prošle godine manji je za 21,6 odsto.

Broj predviđenih stanova za gradnju u drugom kvartalu veći je za 3,7 odsto u odnosu na broj predviđenih stanova za gradnju u prošloj godini, a u odnosu na drugi kvartal 2013. godine manji je za 3,4 odsto. 

Broj izdatih odobrenja za građenje u prvom kvartalu, u odnosu na prosječan broj izdatih odobrenja za građenje u 2013. godini, manji je za 13,3 odsto, a u odnosu na prvi kvartal prethodne godine manji je za 11,1 odsto.

Broj predviđenih stanova za gradnju u prvom kvartalu manji je za 5,4 odsto u odnosu na broj predviđenih stanova za gradnju u 2013. godini, a u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je za 6,3 odsto. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije