Privreda

Poletio avion na liniji Sarajevo - Beograd

SARAJEVO, BEOGRAD - Avionska linija Sarajevo - Beograd ponovo je uspostavljena nakon više od dvije godine i danas je svečano otvorena promotivnim letom.

Letovi na ovoj liniji su četiri puta sedmično i to ponedjeljkom, utorkom, četvrtakom i subotom iz Sarajeva u šest sati, a iz Beograda u 8.15.

"Karte mogu biti kupljene u poslovnicama 'BH Airlinesa'  i 'Oki Aira'. Karta za liniju Beograd - Sarajevo u jednom smjeru košta od 19 eura bez taksi do 64 eura sa taksama", rekao je Orhan Hodžić, zastupnik "BH Airlinesa" u Srbiji.

On je naglasio da je uspostavljena još jedna redovna linija između dva glavna grada dvije prijateljske države. Dodao je da je "BH Airlines" potpisao ugovore sa "Air Serbijom", te da se ovom linijom pruža mogućnost putnicima da koriste na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" vezane letove za mnoge destinacije.

Mirko Vujadinović, rukovodioc sektora prodaje na aerodromu "Nikola Tesla", istakao je da je nakon uspostavljenog leta za Banjaluku, kompanija "Air Serbia" počela sa letovima za Sarajevo.

Amir Jažić, v.d. direktora "BH Airlinesa", kazao je juče da su u maju 2011. iz njemu nepoznatih razloga stali letovi na liniji Sarajevo - Beograd, te da su imali dobre ugovore, ali da se sada nada da će imati bolju i veću saradnju sa "Air Serbijom". On je najavio da u ljetnom periodu planiraju uvesti i dnevne letove.

Ranko Škrbić, ambasador BiH u Srbiji, naglasio je da je ova linija od značaja za Sarajevo i BiH i nada se i za Beograd i Srbiju, te da uspostava veze sa Beogradom doprinosi tranziciji putnika i znači mnogo za privredni oporavak i napredak dvije zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije