Privreda

Pšenica: Velike šanse za saradnju privrednika Slovačke i Dervente

Pšenica: Velike šanse za saradnju privrednika Slovačke i Dervente
Pšenica: Velike šanse za saradnju privrednika Slovačke i Dervente

DERVENTA - Ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica posjetio je danas opštinu Derventa, gdje je sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i privrednicima ove lokalne zajednice razgovarao o procesu evropskih integracija, te mogućnostima za ulaganje slovačkih kompanija u Derventu i BiH.

Ambasador Pšenica je rekao da postoje velike šanse za saradnju privrednika iz Slovačke i Dervente, te je potrebno u narednom vremenu uložiti napore da do konkretne saradnje i dođe.

"Raduje me napredak koji je Derventa napravila po pitanju privlačenje investitora. U posljednje vrijeme porastao je interes slovačkih firmi za poslovanje u Derventi i BiH", rekao je Pšenica.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da je ova lokalna zajednica nedavno postala članica Evropskog pokreta u BiH, nakon čega je upriličen dolazak ambasadora Austrije i danas ambasadora Slovačke.

"Važno je da uvežemo privrednike da još bolje posluju i sarađuju sa inostranim partnerima, i u tom pravcu raduje nas još bolja saradnja sa Slovačkom", rekao je načelnik Simić.

U razgovoru su učestvovali i privrednici iz Dervente koji imaju dobru saradnju sa drugim zemljama, ali mogućnosti koje se pružaju i sa Slovačkom ocijenjene su dobrodošlim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije