Privreda

Tokom ljeta let od Banjaluke do Tivta

Tokom ljeta let od Banjaluke do Tivta
Tokom ljeta let od Banjaluke do Tivta

BANJALUKA - Od 29. juna biće uveden čarter let od Banjaluke do Tivta i nazad, svake nedjelje, a cijena povratne karte iznosiće 259 KM, izjavio je Srni direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Miroslav Janjić.

On je dodao da će ova linija biti otvorena do kraja avgusta, te ukoliko bude potražnje - letovi za Tivat u ovoj sezoni biće i češći.

Janjić je podsjetio da su "Aerodromi Republike Srpske" prošlu poslovnu godinu završili sa 47.736 KM gubitka, što jeste negativan rezultat, ali značajno bolji od niza prethodnih godina, jer je 2012. godine gubitak bio skoro 600.000 KM.

"U planu za ovu godinu predviđamo dobitak u iznosu od 40.000 KM, odnosno da se negativni saldo pretvori u pozitivan", istakao je Janjić.

Prema njegovim riječima, do 14. maja na liniji Banjaluka - Beograd bilo je 157 letova i 6.214 putnika.

"Voljeli bismo da je popunjenost linije veća, te kao aerodromski operator nismo zadovoljni korištenjem ove linije, jer smo cijenom karte koja u jednom smjeru do Beograda iznosi 45 KM htjeli pokazati da smo servis građana", rekao je Janjić.

On je pojasnio da su linije redovne, ali da su u posljednjih 20 dana prisutna određena kašnjenja koja bi trebala krajem juna biti riješena.

"Ova linija je isplativa sa više aspekata i nezamjenjiva, jer smo jedini međunarodni aerodrom u Republici Srpkoj, i ne mogu se gledati samo finansijski efekti", naglasio je Janjić.

On je podsjetio da postoji i linija "BH Erlajnsa" koja pet puta dnevno dolazi i odlazi sa banjalučkog aerodroma za Cirih. "Cilj nam je napraviti aerodrom Banjaluka profitabilnim i respektabilnim na ovim prostorima, odnosno da zauzme mjesto koje mu pripada", istakao je Janjić.

On je dodao da "Aerodromi Republike Srpske" pružaju usluge i "Poštama Srpske" u teretnom saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije