Privreda

"Triglav" povećao premiju osiguranja na tržištu BiH

"Triglav" povećao premiju osiguranja na tržištu BiH
"Triglav" povećao premiju osiguranja na tržištu BiH

BANJALUKA - "Triglav osiguranje" Banjaluka je u prvih devet mjeseci ove godine postiglo rast ukupne premije osiguranja za osam odsto i fakturisalo 7,7 miliona KM premije na tržištu RS, dok je društvo u Sarajevu ostvarilo rast premije od devet odsto.

Kako je saopšteno, "Triglav osiguranje" Banjaluka je i u prvih devet mjeseci ove godine svojim profitabilnim poslovanjem nastavilo da osigurava dugoročnu stabilnost i solventnost društva.

"Rezultati poslovanja 'Triglav osiguranja' Banjaluka, u prvih devet mjeseci ove godine, pokazuju porast bruto fakturisane premije u odnosu na rezultate koje smo imali u istom periodu prošle godine. Naš uspjeh u promjeni strukture portfelja u korist imovinskih osiguranja daje nam nadu da se kod naših građana budi svijest o važnosti osiguranja", rekao je Matej Žlajpah, direktor "Triglav osiguranja" Banjaluka.

Inače, "Triglav grupa", vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u Sloveniji i u regionu Adria, uprkos otežanim prilikama na tržištu osiguranja, u prvih devet mjeseci ove godine uspješno je poslovala. U poređenju s prošlom godinom ostvaren je rast od četiri odsto fakturisane bruto premije osiguranja, što iznosi 718,3 miliona evra.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije