Privreda

U ZTC "Banja Vrućica" otvoreni vanjski bazeni

U ZTC "Banja Vrućica" otvoreni vanjski bazeni
U ZTC "Banja Vrućica" otvoreni vanjski bazeni

TESLIĆ - Zdravstveno-turistička ponuda u ZTC "Banja Vrućica", kod Teslića, upotpunjena je i obogaćena današnjim otvaranjem vanjskog bazenskog kompleksa, u koji je uloženo oko dva miliona maraka.

Kompleks atraktivnog izgleda, koji će zadovoljiti i najistančanije ukuse, svečanim presijecanjem vrpce otvorili su Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, i Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, a poručeno je da "Banja Vrućica" sada još više podsjeća na svjetske zdravstveno-turističke centre visoke reputacije.

"Zadovoljna sam što imamo jedan ovakav centar i uopšte ovakav privredni subjekat, koji obezbjeđuje radna mjesta, plate i izmiruje sve obaveze prema državi. Važno je da imamo i zdravstvenu i turističku ponudu, koja je na veoma visokom nivou", kazala je Cvijanovićeva.

Bogdanić je na svečanosti, kojoj su prisustvovali i ostali ministri u Vladi RS, predstavnici lokalnih zajednica i diplomatskog kora, kao i brojne ostale visoke zvanice, ocijenio da je ZTC "Banja Vrućica" zahvaljujući novootvorenom bazenskom kompleksu upotpunila ponudu i poboljšala ugođaj pacijentima i ostalim gostima.

"Očekujem da će ovaj ZTC nastaviti sa razvojem i da će biti podsticaj za druge slične centre i banje, koji su biser RS", rekao je Bogdanić.

Milan Miličević, načelnik Teslića, naglasio je da je ovim projektom nastavljena uspješna saradnja "Banje Vrućice" i ove lokalne zajednice, uz napomenu da će opština i dalje podržavati slične projekte.

Aleksandar Radošević, v.d. direktora ZTC "Banja Vrućica", kazao je da površina kompleksa iznosi 5.000 kvadratnih metara, od čega bazen čini 650 metara kvadratnih.

"Mi smo i do sada imali veoma raznovrsnu ponudu, a ovo je bila jedina stvar koja nam je nedostajala. Sad imamo kompletan, zaokružen program za sva četiri godišnja doba i mislim da ćemo privući veliki broj turista, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva", naglasio je Radošević.

Ovaj bazen otvoren je za sve goste hotela, kao i za vanjske posjetioce, a povodom otvaranja, sve do 25. jula, u ponudi su promotivne cijene ulaznica.

Bazen je, kako je danas poručeno, sagrađen u obliku prirodnog jezera, bez betonskih konstrukcija i oštrih ivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije