UIO nema podataka o šteti

Srna - 08.05.2012 11:41
UIO nema podataka o šteti

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje BiH nema podataka o eventualnoj šteti nastaloj nakon štrajka Granične policije BiH, izjavio je Srni portparol UIO Ratko Kovačević.

"UIO nije radila posebne analize. Carinske ispostave rade sasvim normalno", rekao je Kovačević i dodao da ispostave imaju redovan broj carinjenja kao i do sada.

On je napomenuo da se ljudi žale da prilikom ulaska u BiH čekaju  malo duže od uobičajenog vremena. 

Ekonomski analitičar  Spoljnotrgovine komore Duljko Hasić ocijenio je da će zbog štrajka Granične policije BiH biti još težih posljedica kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmjena,  napomenuvši da je bh izvoz u posljednja četiri mjeseca u konstantnom padu.

"Problema će sigurno  biti.  Postoji mogućn ost  da roba ne bude isporučena u dogovoreno vrijeme,  da  izvoznici optuže carinske terminale zbog  neizvršenje,  te da  izgube  tržište izvan BiH", upozorio je Hasić u izjavi Srni.

Iz Privredne komore Republike Srpske upozoravaju da se štrajk Granične policije BiH negativno odražava na ukupno poslovanje privrede Srpske i traže od nadležnih organa što hitnije rješenje problema kako bi se spriječile negativne posljedice i obezbijedio nesmetan protok robe.

Granična  policija BiH  stupila je 30. aprila u u štrajk, nezadovoljna najavljenim smanjenjem plata i naknada za 4,5 odsto.

Potpredsjednik Sindikata Svevlad Hofman rekao je da će Granična policija  poštovati Zakon o graničnoj kontroli, ali da tim zakonom  nije propisana dužina trajanja obavljanja graničnih kontrola.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Zaposlenici uništenih preduzeća proveli pet dana na cesti

  28.12.2014 21:30 - Edin Skokić

  ORAŠJE, TUZLA - Poslije pet dana provedenih na cesti, prepješačenih 80 kilometara, oko 120 radnika "Dite", "Aide", Livnice čelika i Fabrike namještaja "Konjuh" danas popodne su se vratili sa graničnog prelaza u Orašju u Tuzlu, nakon što im je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

 • Instalirano deset solarnih sistema

  28.12.2014 19:22 - Nikola Salapura

  BANJALUKA - Porodično preduzeće FAKOM d.o.o. iz Banjaluke je više od 20 godina među vodećima na širem području u projektovanju, proizvodnji, prodaji i montaži sistema za grijanje, klimatizaciju, ventilaciju, vodovod i kanalizaciju.

 • »Elektroprivreda Republike Srpske« uspješna i u ovoj godini

  28.12.2014 18:30 - Vesna Duka

  TREBINJE - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) će i ovu poslovnu godinu završiti prema planovima, koji će u narednih nekoliko dana biti ispunjeni, jer je u elektranama ove kompanije do srijede bilo proizvedeno oko 5.570 gigavat-časova električne energije, što je za svega 800 gigavata manje od godišnjeg plana.

 • Engdal: Soroš u Ukrajini je kao »lisac u kokošinjcu«

  28.12.2014 17:57 - Srna

  VAŠINGTON - Ugledni američki politikolog Frederik Vilijam Engdal ocijenio je da bi imenovanje američkog milijardera Džordža Soroša za novog guvernera Nacionalne banke Ukrajine ili bilo koje centralne banke u svijetu bilo kao "stavljanje starog lisca u kokošinjac".

 • Radnici prihvataju pomoć, ali ne odustaju od zahtjeva

  28.12.2014 16:46 - Srna

  TUZLA - Radnici propalih firmi iz Federacije BiH /FBiH/ prihvatiće odluku Vlade Tuzlanskog kantona o isplati 220 KM materijalne pomoći i 180 KM u prehrambenom paketu, ali će nastaviti svoju borbu, izjavio je predsjednik Sindikata Fabrike deterdženata "Dita" Dževad Mehmedović.

 • Investicioni bum u Srbiji

  28.12.2014 15:56 - Agencije

  BEOGRAD - Priliv stranih investicija u Srbiji u prvih deset mjeseci ove godine iznosio je 1,15 milijardi evra, što daleko premašuje vrijednost investicija za cijelu 2013. kada je priliv bio ukupno 750 miliona evra, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

 • Radnici se vraćaju u Tuzlu

  28.12.2014 13:25 - Srna

  SARAJEVO - Stotinjak radnika propalih preduzeća iz Federacije BiH /FBiH/, koji su danas u znak protesta pokušali da pređu u Hrvatsku bez važećih dokumenata, odlučili su se na povratak u Tuzlu i čekaju autobuse koji će ih vratiti.

 • Radnici bez pasoša ne mogu preko granice

  28.12.2014 11:07 - Srna

  SARAJEVO - Kolona obespravljenih radnika iz nekoliko propalih preduzeća u Federaciji BiH /FBiH/ stigla je na granični prelaz u Orašju sa namjerom da napusti BiH, ali su im granični policajci rekli da u Hrvatsku mogu preći samo uz važeće putne isprave.

 • Radnici krenuli prema granici

  28.12.2014 10:38 - Srna

  TUZLA - Oko 120 radnika propalih firmi iz Federacije BiH /FBiH/ krenulo je jutros iz Orašja prema granici sa Hrvatskom, izražavajući protest zbog nebrige vlasti.

 • Radnici do sutra u Orašju

  27.12.2014 15:51 - Srna

  SARAJEVO - U Orašju će do sutra ostati oko 120 radnika nekoliko propalih firmi iz FBiH koji su se iz Tuzle, u znak protesta zbog nebrige vlasti, pješice uputili ka Hrvatskoj, a do ponoći će čekati sastanak s delegacijom kantonalne vlade.

 • Radnici traže razgovor sa novoizabranim zvaničnicima

  27.12.2014 12:58 - Srna

  SARAJEVO - Radnici nekoliko propalih preduzeća iz Tuzlanskog kantona, njih oko 150, koji u znak protesta pješke idu prema Hrvatskoj zbog nebrige vlasti za njihove probleme, prenoćili su u Orašju i traže da sa njima razgovaraju novoizabrani članovi kantonalne zakonodavne vlasti.

 • Hirurgiji donirano 45.000 KM

  27.12.2014 08:00 - N. Umićević, Foto V. Stojaković

  BANJALUKA - Kompanija "M:tel" je u petak uručila donaciju u iznosu od 45.000 KM Hirurgiji Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka za sanaciju prostorija i kupovinu opreme.

  Foto
 • Neophodna zaštita domaćih kompanija

  26.12.2014 22:20 - N. Salapura

  BANJALUKA - Udruženje poslodavaca FBiH zatražiće izmjenu propisa kako bi se domaće kompanije zaštitile od prevara i privrednih prestupa.

 • »Šume RS« će isporučiti više sirovina za preradu

  26.12.2014 22:00 - Jadranka Plavšić

  BANJALUKA - Javno preduzeće "Šume RS" i drvoprerađivači potpisali su danas ugovore vrijedne 56 miliona KM, koji bi trebalo da u narednoj godini obezbijede redovnu isporuku sirovine za preradu.

 • Radnici odlučni da idu do kraja

  26.12.2014 21:05 - Edin Skokić

  PELAGIĆEVO - Kada se očekivao povratak oko 200 radnika iz Ormanice, kod Gradačca, kućama u Tuzli i Živinicama, dogodio se neočekivani obrat. U petak oko 12.25 radnici su odlučili: "Idemo dalje" i nastavili pješačiti prema graničnom prelazu sa Hrvatskom u Orašju.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.