UIO nema podataka o šteti

Srna - 08.05.2012 11:41
UIO nema podataka o šteti

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje BiH nema podataka o eventualnoj šteti nastaloj nakon štrajka Granične policije BiH, izjavio je Srni portparol UIO Ratko Kovačević.

"UIO nije radila posebne analize. Carinske ispostave rade sasvim normalno", rekao je Kovačević i dodao da ispostave imaju redovan broj carinjenja kao i do sada.

On je napomenuo da se ljudi žale da prilikom ulaska u BiH čekaju  malo duže od uobičajenog vremena. 

Ekonomski analitičar  Spoljnotrgovine komore Duljko Hasić ocijenio je da će zbog štrajka Granične policije BiH biti još težih posljedica kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmjena,  napomenuvši da je bh izvoz u posljednja četiri mjeseca u konstantnom padu.

"Problema će sigurno  biti.  Postoji mogućn ost  da roba ne bude isporučena u dogovoreno vrijeme,  da  izvoznici optuže carinske terminale zbog  neizvršenje,  te da  izgube  tržište izvan BiH", upozorio je Hasić u izjavi Srni.

Iz Privredne komore Republike Srpske upozoravaju da se štrajk Granične policije BiH negativno odražava na ukupno poslovanje privrede Srpske i traže od nadležnih organa što hitnije rješenje problema kako bi se spriječile negativne posljedice i obezbijedio nesmetan protok robe.

Granična  policija BiH  stupila je 30. aprila u u štrajk, nezadovoljna najavljenim smanjenjem plata i naknada za 4,5 odsto.

Potpredsjednik Sindikata Svevlad Hofman rekao je da će Granična policija  poštovati Zakon o graničnoj kontroli, ali da tim zakonom  nije propisana dužina trajanja obavljanja graničnih kontrola.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Stečaj u DI »Sana«

  06.03.2015 21:39 - Z. Čekić

  BIHAĆ - Vlada USK dala je saglasnost da se pokrene stečajni postupak u Drvnoj industriji "Sana" Sanski Most te da se uputi molba Kantonalnom sudu u Bihaću da se obustavi provedba dosuđenih sudskih rješenja u vezi s naplatom dugovanja ove firme do okončanja stečajnog postupka.

 • Nerealan zahtjev sindikalaca

  06.03.2015 21:34 - Srna

  TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona smatra da je nerealan zahtjev kojim Sindikat fabrike obuće "Aida" iz Tuzle traži hitno povezivanje radnog staža za sve radnike.

 • Redukcija isporuke za »Sarajevogas«

  06.03.2015 17:48 - Srna

  SARAJEVO - "BH-gas" danas od 15.00 časova započeo je redukciju isporuke gasa kompaniji "Sarajevogas".

 • Jača kontrola fiskalnog sistema

  06.03.2015 16:56 - Srna

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, čiji je cilj jačanje kontrole u oblasti prometa i usluga posredstvom fiskalnog sistema.

 • Grčka platila MMF ratu od 310 miliona evra

  06.03.2015 16:29 - Agencije

  Grčka je danas otplatila ratu od 310 miliona evra Međunarodnom nonetarnom fondu, od ukupno 1,5 milijardi evra duga koliko na naplatu dospijeva do kraja ovog mjeseca, rekao je Rojtersu izvor iz grčke vlade.

 • Radnici nisu ušli u prostorije

  06.03.2015 15:46 - Srna

  SARAJEVO - Radnici "Feroelektra" Sarajevo nisu danas ni uz zatraženu asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo ušli u prostorije direkcije ovog preduzeća u centru grada.

 • Razmotren Prijedlog izmjena zakona o fiskalnim kasama

  06.03.2015 15:40 - Srna

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama po hitnom postupku, čiji je cilj jačanje kontrole u oblasti prometa i usluga putem fiskalnog sistema.

 • Tegeltija: Fiskalni savjet - savjetodavno tijelo

  06.03.2015 13:51 - Srna

  BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je danas na sjednici Narodne skupštine da je fiskalni savjet, čije je osnivanje predviđeno Nacrtom zakona o fiskalnoj odgovornosti u Srpskoj, savjetodavno tijelo koje će davati stavove o fiskalnoj politici.

 • Malim i srednjim preduzećima po 20.000 KM za opremu i mašine

  06.03.2015 11:10 - Srna

  PRIJEDOR - Austrijska humanitarna organizacija "Hilfsverk" objavila je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima za zapošljavanje povratnika i raseljenih lica.

 • Za više od 50 poreskih obveznika slijedi upis hipoteke

  06.03.2015 10:10 - Srna

  NOVI GRAD - Prema podacima Područne jedinice Poreske uprave u Novom Gradu, zbog neizmirenja obaveza za porez na nepokrenosti hipoteka će biti upisana na imovinu više od 50 poreskih obveznika.

 • Za štampanje i dijeljenje računa 1,6 miliona KM

  06.03.2015 08:33 - A. Šišić

  SARAJEVO - JP "Elektroprivreda BiH" 4. februara je s Javnim preduzećem "BH pošta", inače velikim gubitašem, potpisalo ugovor vrijedan oko 1,6 miliona KM za usluge štampanja, kovertiranja i distribuiranja računa za struju za domaćinstva.

 • Obavezno osiguranje za putnike u javnom prevozu

  05.03.2015 23:59 - Srna

  BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je kasno večeras Nacrt zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, kojim se kao novina uvodi postepena liberalizacija cijena obaveznog osiguranja od odgovornosti za vozila.

 • Tegeltija: Primjedbe ne oslikavaju stvarno stanje

  05.03.2015 23:52 - Srna

  BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da primjedbe koje su na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima uputila dva-tri fonda u ime udruženja fondova pri Privrednoj komori Srpske ne oslikavaju stvarno stanje.

 • Izvještaji postaju dostupni investitorima?

  05.03.2015 23:02 - Srna

  BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je večeras da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Srpske donosi radi usklađivanja sa novim zakonom o računovodstvu i reviziji Srpske.

 • Brzi rast e-trgovine šansa za »Pošte Srpske«

  05.03.2015 22:17 - Nikola Salapura

  BANJALUKA - Brzo povećanje elektronske trgovine, ali i prodaje preko televizije, posljednjih godina pruža dobru osnovu za dalji razvoj poštanskih usluga u RS.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.