Privreda

"Unsko-sanske šume" kupile Drvnu industriju "Sanica"

BIHAĆ - Šumsko privredno društvo (ŠPD) "Unsko-sanske šume" kupilo je danas Drvnu industriju (DI) Sanica.

Društvo "Unsko-sanske šume" izabrano je za najboljeg ponuđača na danas upriličenom otvaranju ponuda u predmetu prodaje DI Sanica, u Kantonalnom sudu u Bihaću.

Ovo je za Fenu izjavio načelnik Opštine Ključ Nedžad Zukanović, koji je dao veliki doprinos u rješavanju pitanja ovog poduzeća.

Otvaranju ponuda su prisustvovali i bivši uposlenici DI Sanica, koji nisu krili oduševljenje ovim ishodom.

Podsjetimo, nakon što je Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) dala saglasnost za prodaju DI Sanica, raspisan je javni poziv ponuđačima. Svoju namjeru da pokrenu ovo poduzeće već odavno su iskazale "Unsko-sanske šume", koje će ga nakon preuzimanja registrovati kao zavisno društvo u okviru ŠPD-a, te pokrenuti proizvodnju.

Ovu namjeru podržala je i Vlada Kantona, čime je pokazala opredijeljenost izvršne i zakonodavne vlasti da kupovinom sačuva i ponovo pokrene proizvodnju u DI Sanica, te time otvori značajan broj radnih mjesta. DI Sanica ostala je netaknuta od njenog gašenja krajem 2008, te za njeno pokretanje nisu potrebna velika ulaganja.

"Ne treba ni isticati koliki je značaj da se ponovo pokrene proizvodnja u poduzeću, koje je nekad bilo nosilac ekonomskog razvoja Sanice i općine Ključ", kazao je Zukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije