Privreda

Vlada RS i "Huawei" konkretizuju saradnju

Vlada RS i "Huawei" konkretizuju saradnju
Vlada RS i "Huawei" konkretizuju saradnju

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednk Vlade RS, i Venjuan Vej, ovlašteni predstavnik kineske kompanije "Huawei", potpisali su u petak memorandum o razumijevanju za izgradnju napredne informaciono-komunikacione tehnologije za potrebe Vlade RS i javnog sektora RS u cjelini.

Cvijanovićeva je istakla da je Vlada RS prepoznala sposobnost ove kineske kompanije da realizuje projekat, s obzirom na činjenicu da je "Huawei" jedan od najvećih svjetskih proizvođača telekomunikacione opreme. Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS, memorandumom su definisani okviri saradnje između Vlade RS i kompanije "Huawei" na uspostavljanju savremene infrastrukture u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

"U pravcu konkretizacije međusobne saradnje između Vlade RS i kompanije 'Huawei', kako je predviđeno, u narednom periodu počeće pregovori u cilju zaključenja odgovarajućeg sporazuma, kojim će se precizno definisati sva pitanja i modaliteti međusobne saradnje", stoji u saopštenju.

Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo potpisanim memorandumom o razumijevanju s Vladom RS, s naglaskom da RS ima niz olakšica koje se odnose na privlačenje stranih investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije