Privreda

Za poplavljene privrednike iz Doboja šest miliona KM

Za poplavljene privrednike iz Doboja šest miliona KM
Za poplavljene privrednike iz Doboja šest miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske isplatilo je danas, na osnovu odluke Upravnog odbora Fonda solidarnosti, šest miliona KM privrednicima sa područja Doboja koji su pretrpjeli posljedice poplava koje su u maju prošle godine zadesile Republiku Srpsku.

Izbor privrednih subjekata koji su pretrpjeli štetu, kao i pojedinačne iznose koji su isplaćeni, utvrdilo je Udruženje privrednika "15. maj" iz Doboja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Upravni odbor Fonda solidarnosti utvrdiće na sličan način i iznose za pomoć i u ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Spisak privrednih subjekata sa područja Doboja, kao i ukupni iznosi isplaćenih sredstava, dostupni su na internet stranici Ministarstva finansija.

Na sastanku privrednika, ministara u Vladi i gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, koji je, na inicijativu predsjednika Republike Milorada Dodika, održan 19. maja u Doboju, dogovoreno je da za privrednike koji su imali štete od poplava bude izdvojena pomoć u iznosu od šest miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije