Tržište

Emirati žele srpsko voće i povrće

Emirati žele srpsko voće i povrće
Emirati žele srpsko voće i povrće

ABU DABI - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Abu Dabiju sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lulu", vodećim lancem hipermaketa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji je zainteresovan da u svojim objektima prodaje i srpske prehrambene prozvode, voće i povrće.

Nikolić je u razgovoru sa Alijem istakao da tradicionalno prijateljstvo Srbije i Emirata daje ekonomskim odnosima stabilnu i izvjesnu budućnost. 

On je zahvalio vlasniku kompanije "Lulu" za zainteresovanost za kupovinu srpskih prehrambrenih proizvoda i istakao da Srbija ima dugu tradiciju proizvodnje hrane, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

"Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", rekao je Nikolić, navodeći da srpski proizvođači u saradnji sa brojnim naučnim institutima mogu obezbijediti hranu vrhunskog kvaliteta. 

On je rekao da se može razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju hrane za koju postoji potražnja u njenim prodajnim lancima prema standardima koje kupci traže.

Jusuf Ali rekao je da kompanija "Lulu" u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, prije svega, voće i povrće. 

Nikolić, koji je danas započeo dvodnevnu posjetu Emiratima, razgovarao je i sa predstavnicima srpske kompanije "Energoprojekt", koja radi na velikim infrastrukturnim projektima vlade UAE.

U razgovoru sa predstavnicima "Energoprojekta", Nikolić je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da ta firma dobro posluje u ovom regionu i da, uprkos jakoj konkurenciji, uspješno realizuje brojne projekte i poštuje zadate rokove. 

Predsjednik Srbije je istakao da bi trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, s obzirom da Srbija ima izuzetno stručne i sposobne ljude za tu oblast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije