Tržište

Ikea stigla u Hrvatsku

Ikea stigla u Hrvatsku
Ikea stigla u Hrvatsku

ZAGREB - Pet godina od kupovine zemljišta i godinu dana od početka izgradnje prva Ikea u Hrvatskoj danas je konačno otvorena za kupce.

Realizacijom investicija od 750 miliona kuna, otvoreno je 350 novih radnih mjesta.

Vrpcu službenog otvaranja Ikee u Rugvici zajedno su presjekli predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Ikea grupe Martin Hanšon, ambasador Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Lars Šmit, glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević i šef  zagrebačke robne kuće Georg Platzer.

Oni su zajednički posadili drvo javora što je tradicija prilikom otvaranje Ikee.

"Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i građani te da će hrvatski proizvođači naći svoje mjesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno", rekao je tom prilikom Josipović, prenijeli su hrvatski mediji.

Potpredsjednik vlade Branko Grčić iskoristio je otvarenje da bi poručio kako Ikea čeka na realizaciju ove investicije 20 godina i dodao da nije slučajno da je ona realizovana baš u mandatu ove vlade.

Glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević podsjetio je da je Hrvatska prvo novo Ikeino tržište još od 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije