Tržište

Isporuke mesa iz Irana u Rusiju najranije u aprilu

Isporuke mesa iz Irana u Rusiju najranije u aprilu
Isporuke mesa iz Irana u Rusiju najranije u aprilu

MOSKVA - Isporuke jaja i sirovog mesa iz Irana u Rusiju mogu početi najranije u aprilu, rekao je danas novinarima rukovodilac Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor), Sergej Dankvert.

Ove nedelje inspektori te službe otputovali su da provjere iranska preduzeća za proizvodnju mliječnih i živinskih proizvoda, koja su zainteresovana za isporuku na rusko tržište, prenijele su Ria novosti.

Iran je spreman da snabdijeva Rusiju širokim asortimanom proizvoda biljnog i životinjskog porijekla, uključujući mliječne proizvode - sir, meso, jaja i med.

"Kada otkrivamo potencijalne mogućnosti, s obzirom na složenu situaciju, potrebno je neko vrijeme da se uspostave veze. Smatram da je za to, uz visoku efikasnost, potrebno oko mjesec dana", kazao je Dankvert.

Prema njegovim riječima, tako blisku saradnju s Iranom Rusija još nije imala. Odande je uvozila luk, kupus, krompir i drugo povrće. Prema podacima carinske službe, u 2013. godini iz Irana u Rusiju je uvezeno proizvoda u vrijednosti 84,9 miliona dolara, podsjeća agencija Ria novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije