Tržište

Kamp za obuku lijenih zvaničnika

Kamp za obuku lijenih zvaničnika
Kamp za obuku lijenih zvaničnika

Posljednjih godina Kina je ozbiljno krenula u obračun s korumpiranim zvaničnicima, pa ih je nekoliko završilo i na robiji zbog primanja mita i zloupotrebe položaja.

Sada su se ne udaru našli oni zvaničnici čijim radom nisu zadovoljni i koji u svom mandatu nisu postigli ono što je zacrtano. Upravo zbog ovih lijenih zvaničnika organizovani su kampovi za obuku, gdje bi trebalo da steknu radne navike i samim tim poboljšaju rezultate svog rada.

Riječ je o kampovima koji podsjećaju na one za vojnu obuku, a zvaničnici ih već doživljavaju kao jedan vid kazne.

Jedan od kampova nalazi se u okrugu Kijansi, na jugu provincije Guižu, gdje će zvaničnici prolaziti sedmodnevnu obuku, a razlog njihovog slanja u kamp jeste nepoštovanje preporuka nadređenih zvaničnika i nerad. Uglavnom, svi zvaničnici koji su se obreli u ovom kampu su posljednjih godina imali veoma loše rezultate u svom resoru.

I dok zvaničnici ovo smatraju jednim vidom kazne, drugi su mišljenja da ovo i nije tako loša zamisao, jer će zvaničnici ovdje naučiti kako da poboljšaju rezultate svog rada. Navodno je već 1.668 zvaničnika iz Guižua dobilo naredbu za pohađanje ovog kampa.

Od ovog kampa nisu pošteđene ni žene, pa je tako Nije Kingčan, kažnjena zbog toga što se ne može fokusirati na posao, ovo prihvatila kao nešto krajnje korisno.

"Mislim da je ova obuka prvenstveno namijenjena za promjenu mentaliteta zvaničnika, koji i dalje dobijaju velike plate, a da pritom ništa ne rade", iskrena je Kingčan, koja je još jednom ponovila kako je ovaj kamp zaista dobra ideja. Inače, kineske vlasti posljednjih godina su krenule u obračun sa zvaničnicima koji na sve načine izbjegavaju da se bave onim za šta su plaćeni - svojim poslom! Na kineskim društvenim mrežama pojavili su se komentari u kojima se Kinezi zalažu za još drastičnije mjere: "Mislim da bi najbolji lijek za lijene zvaničnike bio otkaz", kaže jedan od forumaša na kineskoj društvenoj mreži Veibo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije