Tržište

MG Mind kupio komunalno preduzeće iz Ljubljane za 7,9 miliona evra

MG Mind kupio komunalno preduzeće iz Ljubljane za 7,9 miliona evra
MG Mind kupio komunalno preduzeće iz Ljubljane za 7,9 miliona evra

Kompanija "MG Mind" iz Mrkonjić Grada kupila je komunalno preduzeće KPL iz Ljubljane. Među osam ponuđača "MG Mind" je ponudio najvišu otkupnu cijenu, odnosno 7,9 miliona evra.

"MG Mind", u vlasništvu Mladena Milanovića, na aukciji održanoj juče, za kupovinu ljubljanske tvrtke borio se do posljednjeg sa "Pomgradom" iz Murske Sobote, kazao je stečajni upravnik Veljko Jan, izvijestila je RTVSLO, prenosi Indikator.ba.

Predaju ponuda su prije izvjesnog vremena potvrdili u mariborskom Nigradu, a među osam ponuđača, prema medijskim izvještajima, bio je i "Strabag".

KPL koji je na aukciji bio još u septembru prošle godine, kada nije bilo interesa da bude kupljen po cijeni od 6.240.000 evra - jedna je od najvažnije imovine propalog Cestnega podjetja Ljubljana (CPL).

Preduzeće ima koncesiju za zimske službe i održavanja cesta na području Ljubljane, a dobilo je puno građevinskih radova u glavnom gradu, gdje je investitor opština, uključujući i rekonstrukciju Trga Republike u Slovenskoj cesti.

Prošle godine, na nivou grupe (još kompanija KPL Rast) generirao je 23,5 miliona evra neto prihoda od prodaje i više od milion evra neto dobiti.

Kompanija je prošle godine "zbog ranijih kontroverznih odluka menadžmenta i CPL-ovog iscrpljivanja" postala insolventna, a od stečaja su je reprogramiranjem obaveza spašavale banke i drugi povjerioci, vidljivo je iz godišnjeg izvještaja za prošlu godinu.

Na sudu je još uvijek u toku postupak u vezi sa mogućom ništavnošću odobrenja za oko četiri miliona evra garancija (s kamatama sada oko sedam miliona evra) - između CPL-a i Pateri Ranka Mimovića za plaćanje otkupnine nakon Mimovićevog preuzimanja CPL-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije