Tržište

U krizi projekat proizvodnje komponenti za elektromobil

U krizi projekat proizvodnje komponenti za elektromobil
U krizi projekat proizvodnje komponenti za elektromobil

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je u krizi projekat proizvodnje komponenti za električne automobile u Javnom preduzeću "Nikola Tesla".

"U razgovoru koje sam danas imao sa predstavnicima ovog preduzeća dogovorili smo se da u narednih deset dana održimo sastanak sa kooperantima koji su zajedno radili na projektu elektromobila u Republici Srpskoj da vidimo u kojoj se fazi nalazi taj projekat, koje su obaveze i ko je prema kome kolike obaveze stvorio", rekao je Đokić danas novinarima u Banjaluci. 

On je naveo da se negdje govori da se od Javnog preduzeća "Nikola Tesla" potražuje oko 500.000 KM, dodajući da nije siguran da je riječ o tom iznosu potraživanja prema dobavljačima.

"Moramo sa vlasnicima preduzeća koji su partner JP `Nikola Tesla` razgovarati i vidjeti koje je najbolje rješenje i ako postoji mogućnost da nastave saradnju ona će biti nastavljena, u suprotnom ona će biti raskinuta, a obaveze će biti izvršene na način kako se izmiruju u poslovnom svijetu", zaključio je Đokić.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije