Ex -Yu

Ubicama male Kaće 77 godina zatvora

BEOGRAD - Mališa Jevtović osuđen je juče ponovo u Okružnom sudu u Beogradu na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje Katarine Janković sredinom jula 2005. godine, dok je njenoj majci Ani Filipović Sud izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 37 godina zbog pomaganja u ubistvu.

Predsjednik Sudskog vijeća sudija Aleksandar Trešnjev, obrazlažući presudu, istakao je da je tokom glavnog pretresa Sud utvrdio da je Jevtović 17. jula 2005. trogodišnju devojčicu ubio na surov način, kao i da se 48 sati prije ubistva nad njom seksualno iživljavao i nanio joj niz teških povreda.

"Jevtović je bio svestan svog dela, a Filipovićeva mu je u tome sa umišljajem pomogla. Puštala ga je da ide sa njenom kćerkom sam u šumu i prikrivala povrede koje je devojčici nanosio i tragove", rekao je Trešnjev.

Ukazavši da je utvrđeno da su Jevtović i Filipovićeva krivično djelo izvršili na način opisan u optužnici, Trešnjev je naglasio da su dugogodišnje zatvorske kazne koje su im izrečene srazmjerne počinjenom zločinu, jer su okrivljeni postupali sa umišljajem. Prije izricanje presude, Jevtović je tokom tročasovnog iznošenja završne riječi tvrdio da nije kriv za ubistvo djevojčice.

Prvu presudu Okružnog suda u Beogradu zbog svirepog ubistva Katarine Janković, kojom su 2007. godine osuđeni njen očuh Jevtović na 40 godina, a majka na 37 godina zatvora zbog pomaganja u ubistvu, ukinuo je početkom godine Vrhovni sud Srbije i naložio novo suđenje. Na početku ponovljenog suđenja Jevtović nije želio da iznese odbranu, dok je Filipovićeva kategorički porekla da ima veze sa ubistvom i djelimično promijenila svoju odbranu. Tokom prvostepenog suđenja, oni su se međusobno optuživali za smrt male Katarine, a to su nastavili i na ovom suđenju.

Djevojčica je preminula 17. jula 2005. godine od posljedica teških tjelesnih povreda. Jevtović je optužen da je Katarinu u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao i zadao joj povrede od kojih je preminula, dok je majka čuvala stražu.

Oni su sutradan djevojčicu u modricama i besvjesnom stanju dovezli u bolnicu i ljekarima rekli da je pala sa kreveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije