Gradovi

Rajkroft djeci dijelio nagrade i čitao knjige

Rajkroft djeci dijelio nagrade i čitao knjige
Rajkroft djeci dijelio nagrade i čitao knjige

Metju Rajkroft, ambasador Velike Britanije u BiH, jučer je posjetio "Kid's festival" u "Zetri" i družio se s mališanima.

Rajkroft je boravio na štandu Ambasade Velike Britanije u BiH, te posjetio radionicu OSCE-a "Čitaj knjigu". Rajkroft je podsjetio da je prethodnih godina redovano posjećivao ovaj festival, istakavši da je ovo pozitivna manifestacija za mališane iz BiH.

"Na štandu smo organizirali kviz za djecu. Postavljali smo im pitanja o Velikoj Britaniji. Djeci koja su pozitivno odgovarala dijelili smo simbolične nagrade", rekao je Rajkrotf, objasnivši da je u OSCE-ovoj radionici s djecom pročitao knjigu "Vini Pu".

Alma Telibećirević, koordinator radionica, do utorka, koliko traje festival, očekuje podsjetu oko 40.000 mališana iz svih gradova BiH. Istakla je kako je većina ambasada u BiH postavila svoje štandove, tako da će festival do zatvaranja posjetiti mnogi ambasadori u BiH.

"Dnevno festival posjeti do 5.000 djece, a u ponedjeljak nam je najavljen dolazak 40 autobusa iz cijele BiH. Ove godine na festivalu smo ugostili ili ćemo tek ugostiti umjetnike iz Kanade, Njemačke, Francuske, Makedonije i Španije", kazala je Telibećirevićeva, naglasivši da su pokrovitelji ovogodišnjeg festivala Evropska unija i Rajfajzen banka.

"Organizirali smo raznovrsne edukativne i kreativne radionice, tako da će djeca koja posjete festival kreirati drvo želja i praviti različite statue. Novina je što smo ove godine organizirali cirkus i žive statue", kazala je Telibećirevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije