Gradovi

U igrama i radionicama uživalo oko 30.000 djece

U igrama i radionicama uživalo oko 30.000 djece
U igrama i radionicama uživalo oko 30.000 djece

Posjetom poznatog francuskog filozofa Bernara Anrija Levija juče je u Olimpijskoj dvorani "Zetra" svečano zatvoren "Kid's festival".

On je juče održao konferenciju za novinare, posjetio radionice i družio se s djecom. Najveću regionalnu dječju manifestaciju jučer je posjetilo oko 6.000 mališana, a u proteklih pet dana djeca iz cijele BiH imala su priliku da uživaju u edukativnim i zabavnim sadržajima.

Samir Landžo, koordinator festivala, istakao je da je svaki dan bio organiziran besplatan prevoz autobusima i vozovima iz svih gradova BiH.

"Djeca su mogla da uživaju u radionicama, koje su većinom bile interaktivnog karaktera. Postor ispred 'Zetre' bio je pun žonglera, klovnova, mađioničara, cirkusanata. Najpopularniji je bio OSCE kutak, gdje su ambasadori stranih zemalja čitali svoje omiljene priče iz djetinjstva. Djeci su, također, bili zanimljivi fakiri, koji su gutali vatru, ležali po ekserima. Imali smo kutak gdje su djeca kreirala izgled vlastite majice, a imali su priliku i da ispeku polupečene kolače. Najviše pažnje plijenile su žive statue, obučene u razne kostime", kazao je Landžo.

Jučerašnji dan bio je posvećen policijskim snagama u BiH. Policajci su prezentirali svoje vještine i objašnjavali značaj policije.

"Tema ovog festivala je odgovornost policije za sigurnost građana, a naše male sugrađane pokušavamo naučiti kako da s policijom budu prijatelji", kazao je Josip Bilandžija iz MUP-a KS.

Djeca su i juče uživala u mnoštvu sadržaja kreativnih i edukativnih radionica. Dvanaestogodišnju Rialdu Gušo iz Sarajeva najviše je privukla revija manekenstva.

"Dva puta sam hodala po modnoj pisti i to mi se jako svidjelo. Cijeli festival je bio zabavan", kazala je Rialda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije