Atletika

Amel Tuka: Čuo sam da sam u BiH postao popularan

Amel Tuka: Čuo sam da sam u BiH postao popularan
Amel Tuka: Čuo sam da sam u BiH postao popularan

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka potpuno je šokirao sportski svijet pobjedom na mitingu u Monaku prošle sedmice a trijumf potvrdio koji dan poslije u Belinzoni.

U pitanju je izlazak iz sportske ilegale na najljepši mogući način, iznenadna pojava na najvećoj sportskoj sceni i dani kojih će se mladi Zeničanin sjećati cijeli život.

Bosna i Hercegovina je naprosto poludjela za Tukom. Danas ga znaju i vole svi. Nema u ovoj zemlji mnogo sportista koji su kompletnu karijeru izgradili na domaćem terenu, koji su svjetski kalibar, a da su se sportski potpuno razvili u domovini. Nema ih mnogo, ali su tu. Amel Tuka jedan je od njih.

Po povratku u svoju italijansku bazu, Amel Tuka je za portal Radiosarajevo.ba sumirao utiske iz kratkog, ali istorijskog pobjedničkog krstarenja po Evropi, pričao je o pobjedama, proslavama, reakcijama...

''Ja o pobjedama koje su iza mene i ne razmišljam. Mislim, važne su i gode, ali od treninga i priprema za nove nastupe nemam vremena da razmišljam o onom što je bilo'', kazao je na početku razgovora. 

Nakon dvije velike pobjede još nije ''dobacio'' do domovine. Tek početkom avgusta zagrliće ga Zeničani.

''Šestog dana narednog mjeseca trebao bih stići u Bosnu i Hercegovinu kako bih potpisao neke sponzorske ugovore. Dotad - samo trening. Neko vrijeme neće biti nastupa, a kad dođe vrijeme za staze biću spreman'', dodao je najbolji bh. atletičar.

Priznaje da su i do njega ''dobacile'' brojne pohvale koje su proteklih dana stizale sa svih strana. No, iznenadio se kad smo ga upoznali o pravom stanju na terenu.

''Nisam znao da su baš tako odjednom svi poludjeli za atletikom i Amelom Tukom. Čuo sam da sam postao popularan u Bosni i Hercegovini. Lijepo je to. Biće još slavlja'', kroz osmijeh je na kraju telefonskog razgovora poručio Amel Tuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije