Atletika

Dominacija Kenijaca

Dominacija Kenijaca
Dominacija Kenijaca

Kenijac Abel Kibet Rop trijumfovao je međunarodnoj uličnoj trci "Banjaluka 2015", na kojoj je danas povodom Dana grada na Vrbasu nastupilo oko 4.000 takmičara u svim kategorijama.

Abel Kibet Rop je 3.000 metara prešao za 9,33 minuta, a u fotofinišu je slavio ispred sunarodnika Žoeala Maine Mvangija i Mozesa Masaija Komona. Kroz cilj na Trgu Krajine prošlo je još devet seniora.

"Prvi put sam u Banjaluci i presrećan sam zbog svega što sam vidio ovdje. Zadovoljan sam kako sam trčao i što sam pobijedio. Bila je velika borba za prvo mjesto, ali, generalno, trka nije bila zahtjevna za mene, s obzirom na to da nastupam na dužim stazama, polumaratonu i maratonu. Nadam se da ću i sljedeće godine nastupiti u Banjaluci ako me pozovu", izjavio je Rop, koji je nagrađen medaljom, peharom i novčanom nagradom od 700 KM.

Od bh. takmičara najbolji plasman je ostvario Osman Junuzović, član Atletskog kluba Doboj-Istok, koji je bio četvrti, dok je petu poziciju zauzeo Božidar Vujić iz AK Prijedor.

Osim seniora na 15. tradicionalnoj trci trčali su cicibani, učenici osnovnih i srednjih škola, a pozdravili su ih brojni sugrađani.

"Trka je bila masovna, nastupilo je oko 4.000 učesnika, bilo je i publike, koja je u glavnoj trci mogla da vidi kvalitetne kenijske atletičare. Sve je dobro prošlo i možemo da budemo zadovoljni", rekao je Nebojša Matijević, sekretar Atletskog kluba Borac, tehničkog organizatora takmičenja.

Pobjednici ostalih trka: cicibani i cicibanke (100 m): Leonora Kremenović i Matej Strika, I i II razred osnovnih škola (150 m): Nika Popić (Georgi Stojkov Rakovski) i Nikola Salić (Georgi Stojkov Rakovski), III i IV razred (200 m): Marija Mršić (Ivo Andrić) i Sergej Narančić (Ivo Andrić), V i VI razred (300 m): učenici V i VI razred (300 m): Vesna Trninić (Jovan Cvijić) i Ognjen Ćulum (Sveti Sava), VII, VIII i XI razred (400 m): Vedrana Grbić (Đura Jakšić) i Vuk Ratković (Jovan Cvijić), učenici srednjih škola od I do IV razreda (600 m): Zorana Galić (Tehnička škola) i Bojan Šobot (Poljoprivredna škola).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije