Atletika

Jeleni Gajić povelja zaslužnog građanina grada Prnjavor

Jeleni Gajić povelja zaslužnog građanina grada Prnjavor
Foto: Grad Prnjavor | Jeleni Gajić povelja zaslužnog građanina grada Prnjavor

Najviše gradsko priznanje, Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom grada Prnjavor, pripalo je atletičarki Jeleni Gajić za zasluge u razvoju sporta i postignute izvanredne rezultate na sportskim takmičenjima.

Jelena (26) tako postala najmlađi dobitnik povelje zaslužnog građanina grada Prnjavor sa zlatnim grbom. Jelena Gajić je 2022. godine dobila zlatnu značku odnosno titulu najboljeg studenta na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci. Tako je ova vrhunska sportistkinja iz Prnjavora stekla zvanje diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja.

„Ovo je najviše priznanje koje sam dobila u svojoj dosadašnjoj sportskoj i naučnoj karijeri, jako sam počastvovana, nadam se da ću svojim daljnjim radom opravdati ukazano povjerenje“ , izjavila je Gajićeva novinarima, prenosi gradprnjavor.com.

Gajićeva je državni i republički rekorder, balkanski prvak i viceprvak, polufinalista evropskog prvenstva, finalista mediteranskih dvoranskih igara, višestruka državna prvakinja i student generacije. Sedam puta proglašena je za najbolju sportiskinju grada, treća sportiskinja Bosne i Hercegovine, te 4. 5. i 6. mjesto na izboru 10. najboljih sportista Republike Srpske. 

Sinoć je svečanom sjednicom gradske Skupštine na kojoj su uručena najviša priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice je obilježen 24. mart, Dan grada Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije