Atletika

Kažnjena jer je otišla u Bijelu kuću umjesto na doping test

Kažnjena jer je otišla u Bijelu kuću umjesto na doping test
Kažnjena jer je otišla u Bijelu kuću umjesto na doping test

Trofejna američka atletičarka Brajana Rolins je suspendovana na godinu dana, pošto tokom 2016. godine nije podnijela valjane informacije o svom boravištu kako bi bila testirana na doping. Zlatna iz Rija je tako umjesto da bude na doping testu, bila u posjeti Bjeloj kući, na prijemu u njenu čast.

Rolinsova je svjetska šampionka u disciplini 100 metara preko prepona iz Moskve 2013. godine, kao i osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Njeno vrijeme od 12,26 u ovoj disciplini je četvrto u istoriji.

Ipak, Rolinsova tokom 2016. godine tri puta nije obavjestila Antidoping agenciju SAD (USADA) o svom mjestu boravišta, te je odlučeno da bude suspendovana u trajanju od godinu dana.

Ona je tako propustila da kaže da ide u posjetu predsjedniku SAD Baraku Obami, gdje je u njenu čast održan prijem, dok je drugi put bila u Majamiju na paradi, takođe namijenjenoj njenoj pobjedi u Brazilu. Treće testiranje je propustila zbog avionskog leta.

"Duboko žalim što ću propustiti sezonu na otvorenom. U potpunosti prihvatam odgovornost za suspenziju. Veoma sam razočarana zbog svog neznanja kako funkcioniše sistem obaveštavanja USADA. Uvijek sam podržavala 'čist sport', a ovo je za mene jedno vrlo neprijatno iskustvo. Nastaviću da se pripremam za sezonu 2018", rekla je Rolinsova, koja je prošle godine van takmičenja testirana na nedozvoljena sredstva čak osam puta.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije