Atletika

Lusija Kimani: Želim da popravim vrijeme iz Pekinga

Lusija Kimani: Želim da popravim vrijeme iz Pekinga
Lusija Kimani: Želim da popravim vrijeme iz Pekinga

Bh. atletičarka Lusija Kimani broji posljednje treninge do Olimpijskih igara u Londonu, gdje će trčati 5. avgusta.

"Pripreme privodim kraju, ostalo mi je još nekoliko treninga do nastupa u Londonu i radujem se još jednom učešću na Olimpijskim igrama", rekla je Kimanijeva.

Njoj će nastup u Londonu biti drugi na Olimpijskim igrama pošto je prije četiri godine u Pekingu bila 42. od 84 takmičarke, a stazu dugu 42,195 kilometara je prešala za 2:35,47 časova.

"U Londonu prije svega želim da završim trku i da, ako je moguće, trčim brže nego u Pekingu. O plasmanu je teško govoriti, posebno zato što još ne znam ni ko će sve učestvovati jer nije objavljena startna lista. U svakom slučaju, neće biti lako", istakla je Kimanijeva.

Kimanijevoj nije bilo lako da se pripremi za najvažniji sportski događaj, jer je pored sportskog dijela morala da brine o finansijama. Jedna od rijetkih instituacija koja joj je pomagala je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, ali prije nekoliko dana je stigla nova podrška.

Zahvalna sam na podršci Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, gradu Banjaluka i Borcu, rekla Kimanijeva

"Dobila sam podršku od Milorada Dodika, predsjednika RS, grada Banjaluka, a i Atletski klub Borac mi je pomogao u okviru svojih mogućnosti. Zahvalna sam im jer su prepoznali značaj ulaganja u nastup na Olimpijskim igrama i novac koji sam dobila i koji ću dobiti pomoći će mi da se što bolje pripremim za maraton u Londonu. Troškovi su veliki i svaka podrška je dobrodošla, jer sam većinu troškova do sada sama snosila", rekla je Kimanijeva.

Bh. olimpijka je trenutno na Durmitoru, gdje obavlja posljednju fazu priprema za Igre u Londonu i oporavlja se od povrede.

"Sve će biti dobro do nastupa u Londonu. Riječ je staroj povredi zadnje lože desne noge, koju je zadobila u aprilu tokom jednog maratona. Nije ništa ozbiljno, smeta joj kada radi brzinske treninge, ali kod dužeg trčanja joj ne stvara problem. Fizioterapeut radi s njom i biće spremana za Olimpijske igre", rekao je Siniša Marčetić, trener Lusije Kimani.

Kimanijeva će u Crnoj Gori biti do 22. ili 23. jula, a 25. jula sa ostalim članovima olimpijskog tima ide u London. Zbog Igara neće nastupiti na Prvenstvu Balkana, koje je na programu 20. i 21. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije