Atletika

Nikoliji zlato na Balkanijadi

Bh. atletičari su se zbog poplava uz poteškoće vratili iz bugarskog Slivena, gdje su na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore osvojili pet medalja. Nikolija Stanivuković (AK Borac) je skokom od 1,71 metar osvojila zlatnu medalju u skoku uvis.

Srebrne medalje pripale su Harisu Mušoviću (AK Sarajevo), koji je 100 metara istrčao za 11,23 sekunde, i Lamiji Pašalić (AK Zenica), koja je u skoku uvis ostvarila rezultat od 167 centimetara. Anja Erceg (AK Borac) osvojila je bronzanu medalju u trci na 100 metara sa preponama pošto je sa vremenom 14,18 sekundi i postavila rekord BiH. Prethodni rekord, koji je takođe ona držala, iznosio je 14.23 sekunde. Sa bronzom se vratio i Stefan Ćuković (Slavija) koji je 3.000 metara istrčao za 8:52,80 minuta. Blizu medalje bio je i Luka Radoš (AK Borac) koji je završio na četvrtom mjestu u trci na 110 metara sa preponama (14,72 sekunde, rekord Republike Srpske).

"Ovo je veliki uspjeh, jedan od najvećih na Balkanskim prvenstvima", istakao je Nebojša Matijević, selektor muške reprezentacije BiH, dok je Milan Pedalo, generalni sekretar Atletskog saveza BiH, istakao:

"Nažalost, zbog dramatične situacije u BiH, najvažnije je da su se svi naši reprezentativci uspješno vratili svojim kućama. Neki su bili bokirani u povratku, ali srećom dobio sam informacije da su sada svi s porodicama i da je sve u redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije