Atletika

Oskar Pistorijus prodaje kuću da plati suđenje

Oskar Pistorijus prodaje kuću da plati suđenje
Oskar Pistorijus prodaje kuću da plati suđenje

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus prodaće kuću u Pretoriji kako bi mogao da plati sudske troškove u procesu u kojem ga terete za ubistvo svoje djevojke Rive Stinkamp.

Jedan od Pistorijusovih advokata Brajan Veber je kazao da je odluku o prodaji vile u kojoj je Stinkampova ubijena njegov klijent donio zbog rasta sudskih troškova izazvanih produženjem procesa na više od tri sedmice.

"Sam plaća sve troškove suđenja, a s obzirom na to da se sve produžilo, treba mu i više novca nego što je planirao", kazao je Veber.

Veber je takođe kazao da Pistorijus nije posjetio svoju vilu od ubistva djevojke i da ne namjerava da živi u njoj. Vila je procijenjena na 475.000 dolara, a biće ponuđana na aukciji.

Suđenje najpoznatijem atletičaru sa invaliditetom počelo je 3. marta, a dvadesetsedmogodišnjeg Pistorijusa terete za ubistvo svoje djevojke, koju je upucao iz pištolja 14. februara 2013. godine u vili u Pretoriji. On je na prvom ročištu priznao ubistvo, tvrdeći da je mislio da su mu u kuću ušli provalnici i da je pucao u samoodbrani. U slučaju da bude osuđen, Pistorijusu prijeti doživotni zatvor.

Oskar Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvi je atletičar kome su amputirane obje noge do koljena, a koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara. On je ujedno najuspješniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008. i 2012. godine u trkama na 100, 200 i 400 metara i u štafeti 4x100 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije