Atletika

Padaju rekordi za Beogradski maraton, trči i 160 vojnika

Padaju rekordi za Beogradski maraton, trči i 160 vojnika
Padaju rekordi za Beogradski maraton, trči i 160 vojnika

BEOGRAD - Sve je spremno za 28. beogradski maraton koji će u subotu 18. aprila okupiti rekordnan broj učesnika u elitnim trkama, najavili su u Gradskoj skupštini Beograda organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je Beogradski maraton najbolja promocija glavnog grada.

"Očekuje se učešće preko 4.000 trkača u maratonu i polumaratonu, čime će biti oboren rekord. Ovoga puta možemo da najavimo da ćemo u trenutku kada brojka učesnika bude premašila 5.000 morati da zaustavimo prijavljvanje", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

On je naglasio da su sve gradske službe spremne za održavanje tradicionalne trke.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Zoran Đorđević najavio je učešće u polumaratonu i maratonu 160 pripadnika Vojske Srbije, predvođenih generalom Radovanovićem.

Direktor  Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da će i ove godine u maratonu učestvovati maturanti, a njih petoro prijavljeno je za trku na 42,195 metara.

"Maraton ulazi u stabilnu fazu, a u naredne dve-tri godine očekujemo da će se brojka od 4.000 učesnika popeti na 10.000", poručio je Nikolić.

Ove godine maraton je otvorio vrata i za kućne ljubimce i njihove vlasnike, koji će učestvovati u posebnoj trci, koja je na programu poslije "Trke zadovoljstva"

"Dobrodošli su svi odgovorni vlasnici sa ljubimcima koji su čipovani i vakcinisani", rekao je Nikolić i pozvao sve vlasnike ljubimaca da donesu hranu na start, koja će biti donirana azilima za napuštene pse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije