Atletika

Pezer: Uskoro ću prebaciti 21 metar

Pezer: Uskoro ću prebaciti 21 metar
Foto: Ilustracija | Pezer: Uskoro ću prebaciti 21 metar

Oborena dva bh. rekorda na startu 2018. Mesudu Pezeru, jednom od najboljih bh. atletičara, daju dodatno samopouzdanje pred Svjetsko prvenstvo u Birmingemu, ali kao i uvijek šampion ne obećava medalje već bez euforije prilazi velikom takmičenju.

Pezer je u Ostravi 25. januara oborio rekord Zlatana Saračevića iz 1980. godine, pošto je kuglu bacio 20,68 metara, a samo dva dana kanije u Beogradu zabilježio je rezultat od 20,76 metara. Ovi rezultati su trenutno na četvrtom, odnosno petom mjestu u svijetu.

"Vrijedio sam za rekord, ali iskreno nisam očekivao da ću ga oboriti u januaru. U Ostravi je bilo moje prvo takmičenje u ovoj godini, na prvim nastupima nakon priprema bude malo i treme i često se ne postigne rezultat koji bi takmičar mogao. Imao sam mali prestup u hicu koji je bio blizu 21 metra, tako da vjerujem da ću uskoro i tu daljinu prebaciti", rekao je Pezer.

Jedan od najboljih bh. atletičara naredni test imaće u nedjelju, kada će nastupiti u Stokholmu. Da li će i tamo pomjeriti granicu, ostaje da se vidi, ali u svakom slučaju takmičenje će mu poslužiti kao provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Birmingemu od 1. do 4. marta.

"Prerano je govoriti o očekivanjima na Svjetskom prvenstvu, svašta se do tada može desiti. A u kavoj sam formi znaću pet dana pred takmičenje. Konkurencija je izuzetno jaka, ima dosta dobrih kuglaša i svako je svakom konkurencija", rekao je bh. reprezentativac.

Pezer za dva dana ide u Švedsku, gdje dosta vremena provodi trenirajući i gdje ima odlične uslove za rad.

"Prezadovoljan sam, sportisti tamo imaju sve što im je potrebno. Kod nas u BiH je osnovni problem nedostatak dvorane za atletiku, da bi sportisti mogli da treniraju. Evo, možda bi mogla biti u Sarajevu, kao glavnom gradu, da tu svi dolaze na treninge i pripreme i da što više mladih trenira atletiku. Naravno, problem je i nedostatak novca...", rekao je Pezer.

Pezer je dio priprema odradio u Beogradu, pola troškova je snosio on, a pola Atletski klub Zenica, čiji je član.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije