Atletika

Predstavnici BiH okončali nastupe na EP u Helsinkiju

Predstavnici BiH okončali nastupe na EP u Helsinkiju
Predstavnici BiH okončali nastupe na EP u Helsinkiju

SARAJEVO - Jutrošnje učešće Gorane Cvijetić u kvalifikacionoj trci na 100 metara s preponama, bio je i posljednji nastup bh. predstavnika na 21. evropskom atletskom prvenstvu u Helsinkiju, saopšteno je iz Atletskog saveza BiH.

Rezultat Gorane Cvijetić - 14,41 sekundi, bio je najslabiji u jakoj konkurenciji 28 učesnica kvalifikacionih trka.

Najuspješniji bh. predstavnik na ovom prvenstvu, Amel Tuka, nastupio je sinoć u trećoj polufinalnoj grupi na 800 metara. U relativno sporoj taktičkoj trci Amel nije imao priliku da pokuša oboriti državni rekord, što mu je bio glavni cilj. Krajnji rezultat može se smatrati i veoma dobrim, s obzirom da se u ključnom trenutku, upravo kada je krenuo u finiš, koji je njegovo najjače oružje, sapleo i skoro pao. U tom momentu do izražaja je došla njegova hrabrost i upornost; uspio je nastaviti i završiti trku sa solidnih 1:51.14, saopšteno je iz AS BiH.

U svakom slučaju, Amel Tuka i njegov klupski kolega, bacač koplja Dejan Mileusnić (AK Zenica), pokazali su da imaju veliki potencijal, a da će njihovi krajnji dometi zavisiti, kako od njih samih, tako i od podrške svih onih koji imaju obavezu da podržavaju razvoj vrhunskog sporta, a koja je trenutno daleko iza potrebne.

Preostalo dvoje bh. predstavnika Hamza Alić i Gorana Cvijetić, i pored nešto slabijeg nastupa na ovom prvenstvu, nisu rekli posljednju riječ, navodi se u saopštenju AS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije