Atletika

Radojičić ugostio predstavnike ASS

Radojičić ugostio predstavnike ASS
Foto: N.N. | Radojičić ugostio predstavnike ASS

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da je sastanak sa Slobodanom Brankovićem, direktorom Atletskog saveza Srbije (ASS) i Snežanom Pajkić, potpredsjednicom Saveza višestruko koristan, te da će ASS pomoći određene projekte koje Grad planira da realizuje.

"Pored planirane izgradnje dvije sportske dvorane i sadržaja rekreativne prirode, nadam se da ćemo realizovati i projekte atletske infrastrukture. Predstavnicima ASS smo predstavili naš program razvoja sporta od 2018. do 2022. godine, a sa njihovim iskustvima možemo mnogo toga uraditi. Razgovarali smo o tome na koji način atletiku, kao jedan od baznih sportova, možemo razvijati i promovisati u osnovnim školama", rekao je danas Radojičić nakon sastanka u Gradskoj upravi

Branković je izrazio zadovoljstvo što grad unapređuje infrastrukturu.

"Program je za mene prijatno iznenađenje. Što se tiče unapređenja infrastrukture, to je bitno jer bi omogućilo mlađoj populaciji i drugim sportistima da mogu na atletskoj stazi da se bave atletikom i obavljaju kondicione pripreme, bez obzira kojim se sportom bave. Nadam se da će u dogledno vreme Banjaluka biti na atletskoj mapi Evrope i ASS će pomoći gradu u pripremi dokumentacije i svega što je potrebno da bi Banjaluka dobila modernu atletsku stazu", naveo je Branković.

Sastanku su prisustvovali i Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka, te predstavnici Atletskog kluba Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije