Atletika

Skinuo majicu prije cilja i ostao bez zlata

Skinuo majicu prije cilja i ostao bez zlata
Skinuo majicu prije cilja i ostao bez zlata

Francuski trkač alžirskog porijekla, Mahiedine Mekhisi-Benabad (29), prošao je prvi kroz cilj u utrci na 3.000 metara s preprekama na Evropskom prvenstvu u Cirihu. Osvajač dvije srebrne olimpijske medalje i dvostruki evropski prvak napravio je pri tome glupost godine.

 Skinuo je majicu prije cilja i - ostao bez zlata, piše Daily Mail a prenosi radiosarajevo.ba.

Mekhisi-Benabad vodio je u utrci, vidio je da ga u zadnjih 50-ak metara niko ne može stići pa je skinuo majicu, stavio je u usta i tako trčao. U isto je vrijeme pozdravljao publiku.

Odmah je dobio žuti karton, a uskoro je stigla i odluka o diskvalifikaciji. Dok je još mislio da će proći samo sa žutim kartonom, rekao je:

"Skinuo sam majicu zbog sreće. Bio sam sretan što sam obranio naslov od prošle godine. Nisam znao da ću dobiti žuti karton. Uživaću danas", rekao je Francuz.

No ubrzo je stigla odluka o diskvalifikaciji.

Joann Koval iz Francuske tako je došao do zlata, Poljak Kristian Zalevski je srebrni, Angel Mulera iz Španije osvojio je bronzu, a Mekhisi-Benabad svojom je glupošću nasmijao svijet.

Nije mu ovo jedina mrlja u karijeri. Prije tri godine potukao se s kolegom iz reprezentacije, a jednom je odgurnuo djevojčicu u kostimu maskote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije