Atletika

Završene Đurdevdanske trke u Doboju

DOBOJ - Đurđevdanske trke "Doboj 2012" završene su večeras trkom seniora, u kojoj su trijumfovali mađarski atletičar Laslo Tot u muškoj kategoriji, a u ženskoj kategoriji crnogorska atletičarka Slađana Perunović iz Atletskog kluba (AK) "Nikšić".

Tot je na stazi dugoj 4.500 metara bio bolji od Velimira Bojovića iz AK "Kosovo" iz Leposavića i Mirka Petrovića iz AK "Mladost" iz Užica, koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.

Perunovićeva je na stazi dugoj 1.800 metara bila bolja od Biljane Cvijanović iz AK "Doboj" i Selme Zrnić iz AK "Sarajevo", koje su osvojile drugo i treće mjesto.

Đurđevdanske trke održane su u 16 kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, na stazama od 150 do 4.500 metara, od ozrenskog naselja Lipac do centra Doboja, uz učešće više od 2.000 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

Trka je uvrštena u takmičarski kalendar Atletskog saveza Republike Srpske, a organizatori su Opštinski sportski savez, Društvo pedagoga fizičke kulture i Atletski klub iz Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije